Waarom water drinken helpt bij het afvallen.

water drinken afvallen

Water drinken. Ik blijf zelf stoeien met deze gewoonte. Waar de een het heerlijk vind om flesjes water achterover te slaan heb ik er moeite mee. Ik drink te weinig. Mijn focus ligt eerder op eten dan op drinken. Om voor mezelf toch de 1,5 liter te halen heb ik een thermoskan aangeschaft. Ik probeer elke ochtend een liter thee te drinken. Tot nu toe lukt dat! Top! Toch wil ik meer…

Ik wil mezelf graag goed hydrateren en wel om de volgende redenen:

Mijn huid is nummer 1

Ik heb zelf vaak last van een droge huid en weet dat als ik meer drink mijn huid een mooiere glans heeft. Minder dof. Een droge huid voed je van binnenuit. Dus water drinken.

Lekker maskertje kan ook helpen… 🤣

Nummer 2: Kracht in de sportschool!

Wanneer ik te weinig gedronken heb merk ik dat meteen in de sportschool. Minder kracht. Minder kracht is minder presenteren. Je resultaten gaan omlaag. Dit is niet wat we willen. Na een Buikgriepje ben je ook al je vocht kwijt. Uitgedroogd. Dat gevoel. Geen energie. Verzuring. Snel buiten adem. Het liefst willen liggen. Een kopje thee kan je dan snel beter laten voelen. Water is zoooo belangrijk voor je energielevels!

Nummer 3: Energie

Je algehele energie op een dag is ook afhankelijk van wat je drinkt. Drink je te weinig dan ben je waarschijnlijk eerder moe. Je hebt meer last van de energiedips gedurende de dag. En wist je dat wanneer je wakker wordt je hersenen ook lichtelijk zijn uitgedroogd? Wij drinken vaak meteen koffie. Wat juist vocht afdrijft. Je zou na een nachtje slapen juist je vocht aan moeten vullen om je dag lekker energiek van start te gaan!

Nummer 4: Honger verwarren met dorst.

Wanneer we te weinig drinken hebben we eerder trek in eten. We verwarren dorst met Honger. Ik heb bijvoorbeeld niet vaak dorst. Of ik let daar te weinig op. Je zou jezelf is moeten afvragen. Is dit Honger of dorst? Wat heeft mijn lichaam nodig?

Nummer 5: vocht vasthouden

Wat wij natuurlijk niet willen is dat ons lichaam onnodig vocht vast houd. Dit gebeurd vaak als we juist TE WEINIG drinken. Je lijf slaat het vocht op omdat het te weinig krijgt. Gaat je lichaam vocht vasthouden ja dan weeg je zwaarder op de weegschaal. Al die fluctuaties in je gewicht waar je niks van begrijpt is vocht. Ik had zelf bijvoorbeeld spierpijn. Je spieren houden ook meer vocht vast. Hierdoor weeg je weer zwaarder. Een liter vocht extra in je lichaam is een kilo. Je gewicht kan wel 1 tot 2 kilo schommelen naar gelang het vochtgehalte. Ga je op dieet? Dan verlies je waarschijnlijk de eerste week veel vocht. Daarna zijn de schommelingen afhankelijk van wat je eet, hoe vol je blaas zit en hoeveel je hebt gezweet.

Nummer 6: afvalstoffen

Om al je afvalstoffen goed af te voeren ben je vocht nodig. Meer dan dat je waarschijnlijk denkt. Per 23 kilo 1 liter. Dus weeg je 70 kilo dan is dat al 3 liter. De meeste mensen drinken 1,5 tot 2 liter. Die extra liter kan juist nodig zijn voor het afvoeren van die afvalstoffen. 5 heldere urinaties op een dag is een goede manier om te checken of je voldoende drinkt.

Nummer 7: je darmen

Heb je last van verstopping? DRINK. Hier kan water je ook goed bij helpen. Er is niks zo vervelend als een opgezette, opgeblazen buik. Heb je hier vaak last van? Dan kan water drinken een goede optie zijn om dit probleem te verhelpen.

Jij bent de baas. Jij kiest en bepaald. Het zal soms lastig zijn omdat er meer verleiding is. Laat je hierdoor niet gek maken. En wees niet hard voor jezelf wanneer het even wat minder gaat.

Mijn doel is 3 liter water op een dag. Ik wil de ochtend graag beginnen met 0,75 liter en dan de rest van de dag aanvullen. Ik ga een fles water op de zoldertrap zetten. Zodra ik wakker word loop ik hier langs pak ik de fles en drink ik die leeg. In een keer. De eerste stap. Ik ga mijn nieuwe gewoonte zichtbaar maken door flessen water in het huis te zetten. Ook wil ik 2 flessen vullen voor in mijn tas om mee te nemen.

Hoeveel drink jij?

Herken jij je in mijn verhaal?

Scroll naar boven