5 redenen waarom je na het weekend zwaarder bent.

waarom je na het weekend zwaarder bent

Na het weekend zie ik de weegschaal vaak stijgen. Ook in mijn programma’s struggelen de dames en heren hiermee. Toch hoeft dit niet. Dit leg ik je graag uit.

1: Je eet andere producten

Omdat je in het weekend vaak toch wat bewerkter voedsel eet gaat de weegschaal omhoog. Niet omdat je zwaarder bent…maar omdat je producten eet wat meer suiker en zout bevat! Hierdoor houd je lijf vocht vast en ben je zwaarder op de weegschaal.

2: je beweegt minder

Omdat je in het weekend meer zit. (Letterlijk) heb je minder beweging. Je eet vaak hetzelfde of zelfs meer en daardoor blijft je gewicht gelijk of zal het iets stijgen. Helemaal niet erg natuurlijk maar wel belangrijk om je bewust van te zijn.

3: alcohol.

Yep! Het drinken van alcohol zal in de eerste instantie vocht afdrijven maar uiteindelijk ga je weer vocht vasthouden. Hierdoor weeg je zwaarder op de weegschaal. Helemaal niet erg natuurlijk. Het heeft weer puur met vocht te maken.

4: je eet op andere tijdstippen

In het weekend zul je s’avonds vaak wat later eten. Je algehele vertering verloopt anders en je lichaam zal op maandag weer moeten banceren. Ook heel normaal. Terug in je ritme. Je lichaam gaat goed op ritme, regelmaat en structuur. Dit hoeft natuurlijk niet altijd in het weekend. Toch kan het resulteren in een hoger getal op de weegschaal.

5: je eet meer koolhydraten

In het weekend eet je vaak meer koolhydraten. Voor elke gram koolhydraten houdt je lichaam 3 tot 4 gram vocht vast. Best veel he! Eet je dus een patatje dan kun je ervanuit gaan dat je lichaam vocht vasthoud. Niet alleen door de koolhydraten maar ook het zout. Weer een reden…

Is het erg???

Nee het is niet erg. In mijn programma’s bekijken we het gemiddelde van je wegingen per week. Het einde van de week kun jij je gemiddelde weer gemiddeld laten zakken. Cool he! Dus je kan gewoon genieten in het weekend. Daar is het weekend ook voor!

Het weekend is juist de bedoeling om even uit je ritme te stappen. Even genieten…even relaxen, even op adem komen. Dan kun je er weer een week tegenaan te gaan. Ook mag je je lichaam gerust even wat comfort food geven.

Zodra mensen deze bewustwording maken houden ze hun voedingspatroon makkelijker vol. Gooien ze de handdoek niet in de ring na het weekend en houden ze het programma vol!

Dit is voor de langere termijn.

Dit is je niet gek laten maken door de weegschaal.

Dit is geduld hebben.

Dit is afvallen en toch genieten!

1 gedachte over “5 redenen waarom je na het weekend zwaarder bent.”

Scroll naar boven