10 tips voor afvallen op vakantie!

Water afvallen

Tip 1:

De week of 2 weken of 3 weken dat je op vakantie gaat is op gewicht blijven een realistisch doel. Dus vraag jezelf af wat je ervoor wil laten wanneer je op vakantie bent. Hoe belangrijk is het voor jou om op vakantie af te vallen? Welke prijs wil jij ervoor betalen? En wees eerlijk naar jezelf. De druk die jij jezelf oplegt komt vanuit jezelf. Er is niemand die zegt dat het moet.

Tip 2:

Drink voldoende water tussendoor. Dat scheelt al een hoop trek en het voert je afvalstoffen goed af. Vooral wanneer je alcohol drinkt.

Tip 3:

Beperk suikers of snelle koolhydraten tijdens je ontbijt. Je wil niet dat die bloedsuikerspiegel gelijk de lucht in knalt. Vaak heb je daarna de hele dag door trek. Je bloedsuiker gaat schommelen. Dus beperk je suikers en probeer overdag toch zoveel mogelijk eiwitrijk te eten.

Tip 4:

Beweeg. Beweging is een gezonde stressor. Ga niet de hele dag liggen en zitten. Daar houdt je lichaam niet van en daar is ons lijf niet voor gemaakt. Ga lekker wandelen, fietsen of juist sporten! Je zal een een stuk energieker zijn op vakantie.

Tip 5:

Ontspan. Stressen over het afvallen zal het afvallen niet versnellen. Het zal juist het afvallen vertragen. Dus wees relaxed en weet dat jij jezelf een nieuwe leefstijl aan het aanleren bent waarbij je ook mag genieten en ontspannen.

Tip 6:

Gezond eten kan ook heel lekker zijn! Wij linken vakantie vaak aan “vreten” even lomp gezegd. Je kan ook gerust iets kiezen wat Gezond en lekker is. Je kan ook nog steeds keuzes maken overdag. Ontbijt en lunch eiwitrijk en avondeten kies je wat je echt lekker vind.

Tip 7:

Alcohol…alcohol is iets wat er vaak bij komt kijken. Dat is prima. Je kan de keuze maken om rustig te drinken of een glas water naast je drankje te zetten. Hierin kies je ook zelf wat je doet. Laat je niet bezwijken onder groepsdruk.

Proost… gin tonic…aanrader.. 😆😆😆🤣🤣🤣

Tip 8:

Waar is vakantie voor bedoeld? Verbinding. Verbinding met andere mensen en met je dierbaren is ook een van onze levensbehoeften. Super belangrijk. Belangrijker dan 500 gram afvallen. Het kan prima samengaan maar de verbinding met anderen hoeft er niet onder te lijden.

Tip 9:

Jij bent de baas. Jij kiest en bepaald. Het zal soms lastig zijn omdat er meer verleiding is. Laat je hierdoor niet gek maken. En wees niet hard voor jezelf wanneer het even wat minder gaat.

Tip 10:

Geniet! Geniet van je vakantie. Even de controle loslaten. Even uit je routine. Zo goed voor je. Daarna wil je weer terug naar regelmaat en routine. Je hebt weer zin om aan je doelen te werken en je kan weer knallen in de sportschool. Een week rust zal je lichaam goed doen. Wil je een kilo vet aankomen in de vakantie dan zul je 7700 calorieën boven je budget moeten gaan eten. Best veel toch? Alles wat de weegschaal aangeeft na de vakantie zal te maken hebben met je vochthuishouding en het volume in je voeding.

Mocht je op vakantie gaan dan wens ik je een fijne vakantie!

Scroll naar boven