• ALS HOLISTISCH THERAPEUT KIJK IK NAAR JOU IN JE GEHEEL

Holistisch therapeut

De afgelopen jaren heb ik veel mensen mogen helpen bij het bereiken van hun doelen. Tijdens deze trajecten ontdekte ik steeds meer hoe alles met elkaar in verband staat; hoe je eruit ziet, hoe je je voelt, hoe je tegen jezelf praat… Als het één niet goed zit, is de kans groot dat het op andere vlakken ook niet is zoals je zou willen.

Ik ben me daar verder in gaan verdiepen en kwam uit op de studie om holistisch therapeut te worden.

Holistisch therapeut Lutten

Wat doet een holistisch therapeut?

Ik hoor je al denken, wat doet een holistisch therapeut?

Een holistisch therapeut kijkt naar je op 5 verschillende niveaus:

 • Fysiek niveau
 • Emotioneel niveau
 • Mentaal niveau
 • Energetisch niveau
 • Spiritueel niveau

Ik heb geleerd om naar de mens in zijn geheel te kijken en hoe ik jou daarmee nóg beter kan helpen. We kijken namelijk naar jou op een dieper niveau om jou als geheel weer volledig in je kracht te zetten. We passen reiki toe en werken met universele energie.

Behandelingen

Een behandeling is niet altijd hetzelfde. Ik stem het af op jou als persoon, wat jij nodig hebt.

De behandelingen kunnen bestaan uit:

 • Meditatie/visualisatie
 • Sedona methode
 • Klankschaal behandeling
 • Coaching met inzichtkaarten
 • Opstelling van familiesystemen

Samen kijken wat bij jou en jouw doelen past. Om mee te groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling, krijg je ook huiswerkopdrachten mee. Zo werken we toe naar een nieuwe jij; een jij die volledig in zijn kracht staat!

Meditatie

Meditatie is een oefening, of techniek, om je geest tot rust te laten komen. Je komt tot een ander bewustzijn. Dit doe je door je aandacht op iets te richten. Dat kan van alles zijn, zoals je ademhaling, een woord, zin, of object. Door je hier volledig op te focussen, sluit je alle andere prikkels buiten en kom je tot rust.

Door samen te mediteren, leer ik jou hoe dit te doen zodat jij op elk moment even de tijd kunt nemen om helemaal tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

Bij visualisatie meditatie focus je je op fijne beelden of gedachtes. Een soort dagdromen of fantaseren op een hoger niveau. Dit is een manier om je deze prettige situatie even te laten ervaren zodat je een positief gevoel krijgt of gemotiveerd raakt om deze droom waarheid te maken.

Mediteren

Sedona methode

Heb jij moeite met loslaten? Bijvoorbeeld een nare ervaring, zorgen, angst of pijn. We hebben automatisch de neiging om te gaan vechten tegen deze nare gevoelens, wat alleen maar energie kost. Met de Sedona methode ga niet vechten, maar er juist aan deelnemen.

Je gaat jezelf eigenlijk laag voor laag afpellen, als een ui. Per laag kijk je naar de negatieve emotie en stel je de volgende vragen:

 • Kan ik dit gevoel toelaten?
 • Kan ik dit gevoel loslaten?
 • Wil ik dit gevoel loslaten
 • Wanneer wil ik dit gevoel loslaten?

Zo laat je steeds een stukje van de negatieve emotie los, tot je bij de kern komt en ontdekt wat erachter de emotie zit.

Coaching met inzichtkaarten

Is meditatie of de Sedona methode of een  niets voor jou? Ik kan je ook helpen jouw doel te bereiken, of vinden, met behulp van inzichtkaarten.

Op iedere inzichtkaart staat een afbeelding en tekst. Jij trekt, puur op gevoel, een kaart. Wat staat erop? Je kijkt aandachtig naar de afbeelding en leest de tekst. Wat doet dit met jou? Roept het iets bij je op? Hierover gaan we samen in gesprek.

Je zult je verbazen over wat er allemaal naar boven komt!

Klankschaal behandeling

Klankschaal behandeling

Zit jij niet lekker in je vel? Ben je gestrest, loop je vast of heb je geen energie? Dan kan een klankschaalbehandeling je helpen. Tijdens zo’n behandeling sla ik klankschalen aan terwijl jij lekker ontspannen op mijn behandeltafel ligt. Wanneer ik een klankschaal aansla, ontstaat er niet alleen een klank, maar ook een trilling. Deze trilling kun je voelen en heeft effect op jouw lichaam. Elke klank en trilling heeft weer een ander effect. Ze kunnen je bijvoorbeeld laten ontspannen, blokkades openen of energie geven. Tijdens een klankschaalbehandeling ben je even helemaal van de wereld en kom je tot rust.

Opstelling van familiesystemen

Vraag jij jezelf wel eens af waarom jij dingen op een bepaalde manier doet? Op werk, in een relatie of bij het opvoeden van je kinderen. Bij een familieopstelling kijken we naar waar dit vandaan komt. Dit doen we door te kijken naar waar jíj vandaan komt, jouw familie. Zijn er patronen te ontdekken of bijzondere gebeurtenissen geweest die invloed hebben op wie jij nu bent?

Door jouw achtergrond uit te pluizen, komen we tot inzichten die je helpen bij de dingen waar je tegenaan loopt.

Familie opstelling

Wat kun je verwachten?

"Of het zo moest zijn, hadden we vrijdag een afspraak staan. Toch een beetje onverwacht kreeg ik nu al de behandeling van je, waar je me over mailde.

Een behandeling die ik als erg welkom en heel fijn heb ervaren. Ik kan altijd moeilijk 'uit mijn hoofd' komen en gedachten blijven dan ook vaak komen. Hoe meer ik mijn best doe, hoe minder het lijkt te lukken om rust te krijgen in mijn hoofd.

Tijdens jouw behandeling voelde ik me ECHT ontspannen. Toen je zachtjes mijn hoofd begon te masseren, begon mijn hele lijf te tintelen en kwam er een soort rust over me. Ik weet niet precies wat je gedaan hebt, maar voor mij was het een hele nieuwe, maar erg prettige ervaring. En ik denk dat ik dit nog wel eens zou willen doen. Kijken wat er dan gebeurt...

Heel erg bedankt voor deze nieuwe ervaring."

"De behandeling vond ik prettig. De diepe ontspanning kwam ik nu sneller in dan wanneer ik het thuis doe. Wat ik de middag en dag erna vooral merkte is dat ik positiever was, meer kon genieten van dingen en relaxter.

Ook met visualiseren van een ideale werkdag gaf me inzicht in hoe ik het wil. Ben daar nu ook stappen in aan het zetten qua indeling van de dag.

Dankjewel voor de behandeling!"

"Vandaag voor het eerst een holistische behandeling gehad van Rianne. Eerst even gepraat en al wat dingen besproken die mij dwars zaten. Heel fijn dat je zo op je gemak wordt gesteld. Ook nog een kaart getrokken die  toevallig aansloot op wat we besproken hadden. Daarna werd ik behandeld met een fijne meditatie op de achtergrond.

Het was voor mij duidelijk waar de 'klachten' zaten en later dit ook besproken met Rianne. Achteraf viel alles op zijn plek en ben ik ontspannen, met waardevolle inzichten en een glimlach op m'n gezicht naar huis gegaan."

"Ze heeft mij enorm veel geleerd! Ik heb nieuwe kennis opgedaan, maar ik heb vooral nieuwe inzichten gekregen. Ik vond het zo waardevol om mijn verhaal kwijt te kunnen bij Rianne en daar iedere week feedback op te krijgen. Rianne komt met goede tips en geeft daarnaast ook mooie complimenten. Het voelt als een warm bad!

Tegelijkertijd is er de ruimte voor groei en ontwikkeling. Rianne helpt hierbij door de juiste vragen te stellen. Hierdoor stuurde ze mij in de juiste richting.

Als kers op de taart heb ik door Rianne een behandeling laten uitvoeren. Dit was een ontzettend bijzondere ervaring. Ik voel door dit  proces meer rust in mijn leven en daarnaast heb ik ervaren dat sommige gevoelens en emoties er gewoonweg mogen zijn.

Kortom; wil je de beste versie van jezelf worden en naast sporten meer leren over je eigen ik? Dan raad ik je de persoonlijke begeleiding van Rianne zeker aan!

Ontzettend bedankt Rianne!"

"Via mijn programma bij Strongforlife kwam ik bij een Reiki behandeling van Rianne. Ik wilde meer balans krijg op emotioneel gebied, mij minder laten beïnvloeden door anderen en een positiever zelfbeeld krijgen.

Van te voren was ik licht gespannen, omdat het confronterend kan zijn welke emoties er allemaal naar boven komen. Tijdens het gesprek voorafgaan aan de behandeling kwamen er al veel emoties los. Tijdens de behandeling voelde ik de spanning vooral in mijn benen en waren mijn gedachten niet rustig. Op het moment dat Rianne zich richtte op mijn hoofd, merkte ik dat ik eerst onrustiger werd, maar langzaam mijn hoofd leger en lichter begon te voelen. Toen ze hierna de rest van mijn lichaam behandelde, voelde ik ook mijn benen rustiger worden.

Hoewel ik rustiger was, kwamen er nog wel emoties los. Rianne gaf me de ruimte mijn verhaal te doen, maar geeft ook fijn advies. Ze denkt mee over stappen die je nog verder kunnen helpen. Ik maak zeker een vervolgafspraak om mijzijlf verder te helpen!"

"Ik ging er echt open in, ben normaal helemaal niet van het 'zweverige'. Ik bedenk me daar ook altijd geitenwollensokken bij en dat ben jij totaal niet haha. Dat vind ik fijn.

De behandeling heeft mijn hoofdpijn verlicht, dat was heel bijzonder. Ik was ook verbaasd dat het een 'gevoel' kan geven. Ook de dagen erna en nu nog voel ik een soort 'verlichting'. Ik kan het niet anders uitleggen dan dat ik het heel erg fijn vond en graag nog een keer zou willen."

"De ontvangst van de behandeling was warm en de ruimte straalt rust uit. Evenals Rianne! Ze stelde mij direct om mijn gemak, ik wist niet precies wat ik kon verwachten.

Het inleidende gesprek was makkelijk door de vragen die Rianne stelde, maar toch direct tot de kern. De getrokken kaart was écht heel toepasselijk en hier kreeg ik al direct positieve energie van.

Op het moment dat de behandeling begon, werd ik door Rianne totaal ontspannen. Het was een erg unieke ervaring. Nadien zat ik nóg voller met positieve energie. Ik nam dezelfde dag hele andere keuzes dan anders. De dag erna merkte ik ook dat het stemmetje in mijn hoofd niet zo streng en bekritiserend was. Wat een heerlijk gevoel! Ik zou willen dat ik dit veel eerder had gedaan en het is ook zeker voor herhaling vatbaar."

"Ik vond mijn gesprek met Rianne erg fijn. Je gaf mij handvatten om meer uit mijn hoofd te komen en die beginnen echt wel te helpen. Ik voelde me echt verlicht na ons gesprek. Het is fijn om eens met iemand te praten die je begrijpt en kan begeleiden. Dat is heel anders dan wanneer je met familie of vrienden praat. Die willen je vaak helpen en goedbedoeld advies geven, maar meestal kun je daar niet zoveel mee omdat ze het niet helemaal snappen. Dat deed jij wel!"

Scroll naar boven